Guld och silver Se massiva prissamlingar, kommer Bitcoin att följa?

Guld- och silverpriserna ökar när EU-ledarna enas om ett finanspolitiskt stimulanspaket på 2 $.
Bitcoin Billionaire bryter slutligen motstånd och går över $ 9 300 för första gången på två veckor.
Tillströmningen av stimulansbetalningar av COVID-19 kan leda till ATH för tillflyktsortillgångar.

Guld och silver leder för närvarande ökningen i priser på ädelmetaller eftersom EU-ledarna enas om en massiv $ 2T COVID-19 stimulansplan

Ädelmetaller, ofta sett som en tillflyktsortillgång, led enorma nedgångar under Black Thursday som panik övercoronavirus pandemi fick handlare att likvidera positioner för kalla, hårda kontanter.

De flesta av dessa tillgångar har haft betydande återhämtningar sedan mitten av mars och kan vara avsett att ha ett hausseartat utbrott på baksidan av fortsatt monetära och skattemässiga stimulanser från flera regeringar.

Bitcoin(BTC) har också sett en svag återuppblickning under den senaste 24-timmars handelsperioden och rörde sig över 9 400 USD för första gången på nästan två veckor. Det högst rankade kryptot av marknadsvärde har varit intervallbundet inom den perioden och varierat mellan $ 9k och $ 9,2k prisband.

Silver är för närvarande på ett hausseartat framsteg med sitt pris som når upp till fyra år. Guldens rally är också särskilt starkt och ser ut att bilda en ny all-high (ATH). Guldpriserna är faktiskt på sin högsta nivå på nästan ett decennium.

Det massiva utbrottet av ädelmetaller kommer mitt i ett ökande inflöde av investeringar i tillflyktsortillgångar. Till och med den amerikanska aktiemarknaden leder globala aktier tack vare de senaste amerikanska företagsresultaten som rapporterar bättre än väntat.

Tweeting på tisdag förutspådde ekonom och marknadsanalytiker Alex Krüger att andra tillgångar snart kommer att följa silver till större höjder jämfört med deras kraschnivåer före korona. Enligt Krüger kommer faktorer som negativa realräntor och oändlig kvantitativ minskning av centralbanker (QE) att utlösa massiva tillgångsköp.

Europeiska ledare på tisdagen gick med på att en biljardplan på $ 2 biljoner med 858 miljarder dollar för att återuppbygga EU: s ekonomins hårdast drabbade av coronaviruset. Budgeten för 2021 – 2027 uppskattas till cirka 1,3 biljoner dollar.

EU: s enorma finanspolitiska stimulanspaket kommer mitt i rädsla för en annan våg av viruset som Krüger förutspår kommer att resonera bland globala beslutsfattare

Talar samlas enligt uppgift i USA kring ytterligare en COVID-19-stimulansbetalning. Tidigare i juli antydde husets talare Nancy Pelosi att ett nytt hjälppaket för coronavirus kan kosta upp till 1,3 biljoner dollar .

Förnyat intresse för Bitcoin-handel

Krügers påstående att andra prisdiagram snart kommer att likna silver kan ge en indikation på Bitcoin omedelbara prisåtgärder. BTC ökar för närvarande mer än 2% för första gången på nästan två veckor.

Tweeting på tisdagen förklarade Bitcoin permabull Max Keizer att guld som överstiger $ 2 000 och Silver över $ 100 kommer att göra att BTC når $ 25 000 . En sådan rörelse skulle naturligtvis resultera i en ny högtid för alfakryptot.

Det verkar också vara ett förnyat intresse för Bitcoin-handelsaktiviteter, med BTC-öppet intresse som sätter en ny ATH. Faktum är att data från kryptoderivatanalysleverantören Skew visar att Bitcoin öppna intresse för BitMEX korsade märket 1 miljard dollar för första gången sedan Black Thursday.

Innan tisdagens förskott överstiger 9 300 $ föll Bitcoin 10-dagars volatilitet till nivåer som inte har sett sedan november 2018 . Perioder med låg BTCflyktighetindikerar vanligtvis en betydande ansamling när priserna konsolideras.

About