Crypto Traders sturen $368.000.000 in Ethereum naar de beurs als Bitcoin aan een nieuw niveau van weerstand voldoet.

Na een indrukwekkende bultrally waarbij Bitcoin (BTC) een nieuwe jaarlijkse high van $11.488 heeft bereikt, lijken de marktpartijen winst te hebben gemaakt.

Inderdaad, de pionier cryptocurrency nam een 6,12% neusvleugel op dinsdag dat zag het bereiken van een dieptepunt van $10.580 door 10:00 UTC. Een aanzienlijk aantal kooporders werd rond dit prijsniveau gevuld, waardoor Bitcoin terug kon stuiteren. Ongeveer vijf uur later was de prijs met 5,84% gestegen en schommelde hij rond de $11.198, waar hij op woensdag op het moment van publicatie nog steeds staat.

Beleggers bleven echter winst maken en de verkoopdruk absorbeerde het bullish momentum. Het $11.198 weerstandsniveau was in staat om Bitcoin vast te houden en verwierp het verder oprukken van de koers. De afwijzing werd gevolgd door een correctie van 2,51% die BTC onder druk zette om de dag af te sluiten op $10.919,94, wat een negatief dagelijks rendement van 1,17% opleverde.

De prijsactie die op dinsdag 28 juli werd gezien, lijkt een wimpel te hebben gevormd op de 30-minuten grafiek van BTC, aangezien twee convergerende lijnen samen met de schommelingslaagtes en -hoogtes kunnen worden getrokken. Meestal leidt de creatie van een wimpel in een stijgende trend tot verdere stijgingen. Door de afstand tussen de hoogste punten van dit technische patroon te meten, schat het dat de Bitcoin Future met 6,12% zou kunnen stijgen op het breakout-punt.

Etherische penningen overspoelen verschillende cryptocentrische valutawisselingen

De verkoopdruk achter Ethereum (ETH) is de afgelopen dagen gestaag toegenomen, ondanks de 40% opleving die het de afgelopen week heeft doorgemaakt. In feite werden meer dan 1,15 miljoen ETH met een waarde van ongeveer 368 miljoen dollar in de afgelopen 48 uur overgedragen aan verschillende cryptocurrencybeurzen. Dit kan erop wijzen dat investeerders niet zo zeker zijn van het potentieel dat Ether op korte termijn kan hebben.

De betekenis van pessimisme was duidelijk zichtbaar op Dinsdag, 28 Juli, met de slimme contracten reuze die van de dag bij $322.30 schopt. Hoewel zijn prijs tot $326.80 kon toenemen een paar uren na de dagelijkse open, stapten de beren binnen en namen volledige controle van de prijsactie van het Ether. Het toenemende aantal verkooporders resulteerde in een 6.36% correctie dat Ether een intraday low van $306.02 raakte.

Dit prijsniveau was in staat om Ethereum vast te houden en te voorkomen dat het verder zou dalen. Het liet het ook toe om met 5.79% te rebounden naar een high van $323.74. Desondanks waren de beleggers niet klaar met het verkopen van hun munten, wat een daling van 3% teweegbracht. De op een na grootste cryptocurrency door markt GLB steeg toen met een paar dollars om de dag bij $317.19 te sluiten, die een negatieve dagelijkse terugkeer van 1.55% verstrekt.

De aanstaande lancering van ETH 2.0’s testnet kan de interesse van investeerders wekken. Om deze reden is het redelijk om te geloven dat deze cryptocurrency meer ruimte zou kunnen hebben om te stijgen. Als we voorbij de meest significante weerstandsbarrière gaan die er voor ligt en die rond de $328 zit, kunnen we het mogelijk laten schommelen in de richting van nieuwe jaarlijkse hoogtepunten.

Beleggers worden gulzig…

Na de recente prijsactie van de bovenste twee cryptocurrency’s per marktkapitalisatie, lijken de investeerders overweldigend stijgend te zijn over wat de toekomst te bieden heeft. Uit historische gegevens blijkt dat wanneer de marktdeelnemers hebzuchtig zijn, de markt de neiging heeft om een correctieperiode te ondergaan. Gezien de recente winsten moeten handelaren voorzichtig zijn met een plotselinge correctie die hun winsten zou kunnen wegvagen.

Het implementeren van een robuuste risicomanagementstrategie nu de markt op het hoogtepunt van zijn volgende bullish cyclus staat, is een must.

About