Bitcoin klaar om $60.000 te breken elk moment nu

Bitcoin’s herstel wordt gespeculeerd om de activa naar een nieuwe all-time high te leiden. De technische grafieken geven een praktisch inzicht in deze mogelijkheid wanneer het opwaartse potentieel wordt verwacht om Bitcoin’s volgende beweging te volgen; een hertest van zijn voormalige piek op $58.000 wordt overwogen. Om dit beter te begrijpen, is een overzicht van de recente bullish prijscorrectie van cruciaal belang.

Bitcoin maakte onlangs een comeback na een bearmarkt

Bitcoin maakte onlangs een comeback na een bearmarkt van meer dan een week, die vermoedelijk werd veroorzaakt door de opmerking van Elon Musk dat de prijs van Bitcoin te hoog was, en het juridisch geruzie van Tether met de SEC. Deze fundamentele factoren speelden een belangrijke rol in de escalerende verkoopdruk. Kleinhandelaren gooiden nog meer olie op het vuur, waardoor de markt in paniek raakte en de Bitcoin met 17% daalde en in diezelfde week 48.000 dollar bereikte.

Dit was kort nadat de year-to-date winsten 100% bereikten, na de nieuwe recordprijs van $58.042. Ondanks de neerwaartse trend sloot Bitcoin de week indrukwekkend af, met een marktkapitalisatie van $1,05 biljoen.

Bitcoin-bears herhaalden dat de Bitcoin-bubbel de marktbeweging van 2017 zou imiteren en fataal zou crashen. Meer dan $1 miljoen aan Bitcoin verliet de beurzen in uren, waardoor de markt verder geloofde dat de beren goed in staat waren om een aanzienlijk deel van de waarde van de activa uit te wissen.

De dramatische dip nam af toen de aanhoudende opleving van de prijs begon. De 5% schommeling in prijs over de laatste 48 uur zorgde ervoor dat Bitcoin de $52.000 weerstand doorbrak. Op het moment van dit schrijven is een enkele Bitcoin nu $56.503 waard. Er zijn twee belangrijke weerstanden op $56.900 en $57.440.

Bitcoin kunnen voorbereiden op een $58.000 retest

Een doorbraak hierboven zou Bitcoin kunnen voorbereiden op een $58.000 retest. Als het bullish momentum sterk genoeg is om de grote stier voorbij het laatste grote weerstandsniveau te brengen, zou het opnieuw feest kunnen zijn voor Bitcoiners, want Bitcoin op $60.000 zou de geschiedenisboeken in gaan.

Hoewel het bovenstaande allemaal technisch is geanalyseerd, kunnen de fundamentele factoren achter marktacties niet worden voorspeld. Recente marktactiviteiten kunnen echter dienen als belangrijke aanwijzingen en tot nu toe zijn ze allemaal bullish.

Naast miljardairs en instellingen die voortdurend accumuleren, zien beurzen zoals Coinbase ook een massale uitstroom van fondsen. In de afgelopen 15 dagen heeft meer dan $3 miljard aan Bitcoin het platform verlaten. Dit is zeer bullish voor de markt omdat het zou kunnen betekenen dat institutionele activiteiten naar de maan zijn.

Het is waardevol om op te merken dat retailactiviteiten meer in de publiciteit zijn dan institutionele activiteiten, die duidelijk meer bullish gewicht in de schaal leggen. Zoals deze waarnemer het voorzichtig uitdrukt:

„Er zijn al meer BTC in institutionele handen dan we denken. De aankondigingen van BTC aankopen zullen volgen en het spel totaal veranderen.“

About